Pestivoima

Pestivoima –
historiasta nykypäivään

Turun kauppakamarin viikon jäsen -juttusarjassa Pestivoimaa koskevassa artikkelissa 4/2018 yritystä kuvataan seuraavasti

Pestivoima Oy vuokraa ja rekrytoi työntekijöitä Turun talousalueen yrityksille. Vahvoina toimialoina ovat palvelusektori, teollisuus, kauppa, kuljetus, logistiikka ja erilaiset asiantuntija- ja toimistotyöt.

Kaksi veljestä päätti kokeilla jotain uutta ja perustaa työvoiman vuokrausyrityksen Turkuun vuonna 2005. Toinen veljeksistä toimi sitä ennen tutkimusyrityksen toimitusjohtajana Helsingissä ja toinen elektroniikkateollisuuden sisäänostajana Turussa.

”Alan toimintatavat ja käytännöt piti opetella alusta alkaen, samoin oli pitkälti myös asiakaskunnan laita. Sittemmin vanhempi veljistä on jo siirtynyt eläkkeelle ja vaimoni on siirtynyt toiseksi Pestivoiman omistajaksi ja päätoimiseksi työntekijäksi”, Pestivoiman toimitusjohtaja Markku Arvonen kertoo.

Arvosen mukaan tärkein menestystekijä on hyvä erityyppisten yritysten ja toimintojen tuntemus, joka helpottaa sopivien henkilöiden löytymistä erilaisiin työpaikkoihin. ”Palvelu on hyvin henkilökohtaista, avointa ja reilua ja siksi varmaan monet asiakassuhteet ovat kestäneet yrityksen aloittamisesta tähän hetkeen asti!”

”Haasteet ovat muuttaneet muotoaan. Alkuvaiheessa suurin haaste oli alan toimintakäytäntöjen omaksuminen ja sopivien asiakasyritysten löytäminen. Toki hyvien asiakassuhteiden eteen saa tänä päivänäkin edelleen tehdä töitä, mutta nyt tietyillä aloilla sopivien ja osaavien ehdokkaiden löytyminen on tullut entistä haastavammaksi. Uusin haaste on hahmottaa yksityisten työvoiman vuokrausyritysten rooli tässä muuttuvassa ajassa, kun julkisen ja yksityisen palvelun roolit menevät ainakin osittain uusiksi.”

Arvonen pitää jalat tiukasti maassa:

”Pienessä omistajavetoisessa ei kannata kuvitella olevansa suuri johtaja, vaan asiakaspalvelija ja joka paikan höylä. Silti jostain kannattaa aina välillä repiä aikaa sen miettimiseen, että missä olemme nyt ja missä haluamme olla tulevaisuudessa. Horisontti sadan vuoden päähän on aika pitkä, mutta sanotaan nyt vaikka, että näkisin Pestivoiman mielellään edelleenkin pk-sektorin yritysten uutterana palvelijana – oli se sitten kenen omistuksessa tahansa.”

Miehen mielestä Varsinais-Suomi ja erityisesti Turun alue on erittäin toimiva talousalue.