Pestivoima

Historiasta nykypäivään ja sukupolvenvaihdokseen

Turun kauppakamarin viikon jäsen -juttusarjassa Pestivoimaa koskevassa artikkelissa 4/2018 yritystä kuvataan seuraavasti:

Pestivoima Oy vuokraa ja rekrytoi työntekijöitä Turun talousalueen yrityksille. Vahvoina toimialoina ovat palvelusektori, teollisuus, kauppa, kuljetus, logistiikka ja erilaiset asiantuntija- ja toimistotyöt.

Kaksi veljestä päätti kokeilla jotain uutta ja perustaa työvoiman vuokrausyrityksen Turkuun vuonna 2005. Toinen veljeksistä toimi sitä ennen tutkimusyrityksen toimitusjohtajana Helsingissä ja toinen elektroniikkateollisuuden sisäänostajana Turussa.

”Alan toimintatavat ja käytännöt piti opetella alusta alkaen, samoin oli pitkälti myös asiakaskunnan laita.”

”Pestivoima toimii nyt myös pääkaupunkiseudulla ja auttaa yrityksiä jatkossa yhä vaativampien, korkean osaamistason työvoiman löytämisessä.”

Arvosen mukaan tärkein menestystekijä on hyvä erityyppisten yritysten ja toimintojen tuntemus, joka helpottaa sopivien henkilöiden löytymistä erilaisiin työpaikkoihin. ”Palvelu on hyvin henkilökohtaista, avointa ja reilua ja siksi varmaan monet asiakassuhteet ovat kestäneet yrityksen aloittamisesta tähän hetkeen asti!”

”Haasteet ovat muuttaneet muotoaan. Alkuvaiheessa suurin haaste oli alan toimintakäytäntöjen omaksuminen ja sopivien asiakasyritysten löytäminen. Toki hyvien asiakassuhteiden eteen saa tänä päivänäkin edelleen tehdä töitä, mutta nyt tietyillä aloilla sopivien ja osaavien ehdokkaiden löytyminen on tullut entistä haastavammaksi. Uusin haaste on hahmottaa yksityisten työvoiman vuokrausyritysten rooli tässä muuttuvassa ajassa, kun julkisen ja yksityisen palvelun roolit menevät ainakin osittain uusiksi.”

Nyt Pestivoiman vetovastuu on sukupolvenvaihdoksen myötä siirtynyt eteenpäin Henrik Arvoselle ja hänen kumppanilleen Rashida Arvoselle. Näin Henrik kuvailee sukupolvenvaihdosta ja yrityksen jatkumoa:

”On kunnia-asia jatkaa Pestivoiman ja pitkäaikaisten yhteistyöyritysten tarinaa ja laajentaa Pestivoimaa sekä maantieteellisesti että osaamisalueittain. Pestivoima toimii nyt myös pääkaupunkiseudulla ja auttaa yrityksiä jatkossa yhä vaativampien, korkean osaamistason työvoiman löytämisessä. Suomea nyt ja tulevaisuudessa koskevaa kasvavaa työvoimapulaa ei tulla ratkaisemaan ilman globaaleja toimia. Pestivoiman missiona on auttaa yrityksiä ja sitä kautta koko Suomea kansainvälisen työvoiman hyödyntämisessä.” Henrikin ja Rashidan laajat kontaktiverkostot ulkomaille sekä laaja työkokemus mahdollistavat tehokkaat työkalut oikeiden ihmisten löytämisen oikeille tehtäville.